به منظور ترویج و نشر فرهنگ حجاب و عفاف کارگاه آموزشی با موضوع حجاب و عفاف به مدت سه روز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهد شهر، با سخنرانی سه نفر از خطیبان، حجت الاسلام دلیلی، حجت الاسلام راهوار و حجت الاسلام مکاری برگزار گردید.

زکات زیبایی پاکدامنیست

امام علی (ع)

در این جلسات که ریاست، کارکنان، اعضای هیات علمی و دانشجویان حضور داشتند، راههای ترویج و نشر فرهنگ حجاب و عفاف تبیین و تشریح شد.

کارشناسان با استناد به آیات قرآن و سخنان ائمه، رعایت حجاب و عفاف را مایه ی سلامت جامعه و حفظ کرامت انسانها دانسته و تاکید بر رعایت آن کردند و اظهار نمودند:

منشا رعایت اصول اخلاقی، ابتدا از خانواده شروع می شود که فرزندان در آن‌ محیط رشد و نمو می کنند.

آسیبهایی که به واسطه ی وجود ماهواره در خانه ها نصیب افراد می گردد، عامل مهمی بود که از آن به عنوان یکی از راههای بروز و نشر فساد در جامعه نام برده شد.

تاصی به قرآن و احکام اسلام موثرترین و ارزشمندترین راهی است که می تواند راه سعادت و پیشرفت انسانها و سلامت روحی و روانی جامعه را تضمین کند و برکاتی که از این طریق نصیب جامعه می گردد، بسیار ارزشمند است.

بحث حجاب و عفاف فقط مربوط به زنتن نیست و همه اعم از زن و مرد باید رعایت این اصل مهم نمایند.

تشریح دو حوزه ی خصوصی و عمومی در رابطه با حضور مردم و مخصوصا بانوان، در جامعه هر یک شرایط خاص خود را دارد و باید ضمن رعایت موازین و عرف جامعه، به ویژه در زمینه ی پوشش و نوع لباس، سلامت فرد و جامعه را تضمین نمایند.

تحت تاثیر قرارگرفتن تمام اعضا و جوارح بدن به دلیل بی حجابی، که به لحاظ علم پزشکی هم ثابت گردیده است بی حجابی بر سلامت جسم و بدن تاثیر منفی میگذارد موضوعی بود که مورد بحث قرار گرفت.

استفاده از بانوان به صورت کالا در جامعه ی غربی، یکی از معضلاتی هست که گریبانگیر جامعه شده و متاسفانه در حال فراگیر شدن می باشد.

دانشگاه و مدرسه و مجموعه ی آموزشی کشور، مراکزی هستند که می توانند فرهنگ سازی کرده و فرهنگ ایرانی اسلامی را ترویج دهند.

رسانه ها و به خصوص تلویزیون و سینما با پخش برنامه هایی شاید ناخواسته، به نوعی در گسترش فرهنگ غربی موثر هستند.

آسان کردن شرایط ازدواج و تشکیل خانواده یکی دیگر از موضوعاتی بود که از آن به عنوان یکی از راههای جلوگیری از فساد در جامعه مطرح گردید.

ازدواجی که با عقلانیت و آگاهی باشد، به مراتب پایدارتر و محکمتر هست، اما مواردی که بدون در نظر گرفتن شرط اصلی برای تشکیل یک زندگی که همان عفاف و تقوا، شناخت صحیح از روحیات اخلاقی و خانواده ها هست، اگر ملاک نباشد، منجر به شکست و از هم پاشیدگی کانون خانواده می شود.

تاکید بر حفظ کرامت انسانها در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر و تذکر لسانی با لحن درست را بهترین راه، برای انجام این مهم دانستند.

وحدت و همدلی را در بین آحاد جامعه ضامن ترویج فرهنگ و حجاب و نحوه ی رفتار و عملکرد آمران به معروف و ناهیان از منکر را عامل بسیار مهمی در پذیرش این دو اصل مهم و تاکید کردند که برخورد درست و شایسته در این مقوله بسیار مهم و تاثیرگذار می باشد.

آنچه که متاسفانه امروز در جامعه دید درستی به امر به معروف و نهی از منکر ندارند، توجیه و تعریف نادرستی هست که از این دو امر، در اذهان متولیان رسوخ کرده است و جای تاسف دارد که همه ی موارد را به گرایشهای سیاسی گره زده و از این دو اصل مهم غافل شده ایم. عدم شناخت درست از مفاهیم دینی یکی دیگر از معایبی بود که در راه امر به معروف و نهی از منکر مشکل به وجود می آورد. پیروی از سیره ی اهلبیت و ائمه و تبعیت از فرامین الهی، تضمین سعادت جامعه می باشد.

توجه به حقوق اجتماعی دیگران عامل مهمی در تامین امنیت جامعه می باشد، زنان نسبت به مردان و بلعکس باید در این راه کوشا بوده تا جامعه به پویایی برسد. آمران به معروف و ناهیان از منکر خود باید در ابتدا رعایت کنند تا بعد بتوانند دیگران را به اینکار دعوت نمایند.

دکتر دشتی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدشهر، ضمن تشکر از مهمانان، اظهار امیدواری کردند که همه بتواند در توان خود به این امر، توجه نموده تا محیطی مناسب و سالم و عاری از معضلات اجتماعی داشته باشیم.

بازگشت1398/09/12